Capital si ideologie pdf

Despre carte:

Urmașul epic al uneia dintre cele mai importante cărți ale secolului: în același timp o relatare a istoriei globale, o critică dură a politicii contemporane și o propunere îndrăzneață pentru un sistem economic nou și mai echitabil.

bestsellerul lui Thomas Piketty, Capitalul în secolul XXI, a galvanizat dezbaterea globală despre inegalitate. În această continuare îndrăzneață, Piketty ne provoacă să revoluționăm modul în care gândim despre politică, ideologie și istorie. El expune ideile care au susținut inegalitatea în ultimul mileniu, dezvăluie de ce politicile superficiale de dreapta și de stânga ne dezamăgesc astăzi și schițează structura unui sistem economic mai echitabil.

Economia noastră, observă Piketty, nu este un fapt natural. Piețele, profiturile și capitalul sunt toate construcții istorice care depind de alegeri. Piketty explorează interacțiunile materiale și ideologice ale grupurilor sociale aflate în conflict care ne-au dat sclavia, servitutea, colonialismul, comunismul și hipercapitalismul, modelând viețile a miliarde de oameni. El concluzionează că marele motor al progresului uman de-a lungul secolelor a fost lupta pentru egalitate și educație și nu, așa cum se susține adesea, afirmarea drepturilor de proprietate sau urmărirea stabilității. Noua eră de inegalitate extremă care a deraiat acest progres începând cu anii 1980, arată el, este parțial o reacție împotriva comunismului, dar este, de asemenea, rodul ignoranței, al specializării intelectuale și al derapajului nostru spre politica identitară fără ieșire.

Odată ce înțelegem acest lucru, putem începe să ne imaginăm o abordare mai echilibrată a economiei și a politicii. Piketty pledează pentru un nou socialism participativ, un sistem fondat pe o ideologie a egalității, a proprietății sociale, a educației și a împărțirii cunoștințelor și a puterii. Capital și ideologie este destinată să fie una dintre cărțile indispensabile ale timpului nostru, o lucrare care nu numai că ne va ajuta să înțelegem lumea, dar o va și schimba.

Informație:

Autor: Thomas Piketty
Editura: Litera
Colectie: Kronika
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Traducator: Silvia Palade
Numar de pagini: 1.088
Format: 150 x 230
ISBN: 978-606-33-6277-4
Cod de bare: 9786063362774

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *