Capesius, farmacistul de la Auschwitz (Top 10+) pdf

Despre carte:

Romanul obsedant al lui Dieter Schlesak, The Druggist of Auschwitz-, tradus minunat din germană de John Hargraves, este un portret înfricoșător de viu al Holocaustului, văzut prin ochii criminalului și ai victimei deopotrivă.

Adam, cunoscut drept ultimul evreu din Schäßburg, povestește cu o claritate tulburătoare despre întemnițarea sa în infamul lagăr de concentrare de la Auschwitz. Prin intermediul narațiunii fictive a lui Adam și a unor extrase din mărturiile reale din procesul de la Frankfurt de la Auschwitz din 1963-1965, aflăm povestea adevărată a doctorului Victor Capesius, care, în ciuda unei prietenii puternice cu evreii înainte de război, a ajutat și a profitat rapid de pe urma tragediei acestora odată ce naziștii au ajuns la putere. Intercalat cu cercetări istorice și cu interviurile față în față ale autorului cu supraviețuitori, romanul îl urmărește pe Capesius de la misiunea sa de sortator al noilor sosiți la Auschwitz- decizând cine va merge direct în camera de gazare și cine va fi folosit la muncă – până la arestarea și, în cele din urmă, procesul său, trecând prin viața sa de bogăție somptuoasă de după război.

Încorporarea fără cusur de către Schlesak a datelor și mărturiilor factuale – împletite cu amintirile onirice ale lui Adam despre o lume dată peste cap – face din The Druggist of Auschwitz o completare vitală și unică pentru înțelegerea noastră a Holocaustului.

Informație:

Autor: Dieter Schlesak
Editura: Polirom
Colectie: Top 10+
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 392
Format: 106 x 180
ISBN: 9789734684106
Cod de bare: 9789734684106

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *