Calatorie spre centrul pamantului. Extraordinara expeditie de explorare stiintifica in adancurile lumii noastre pdf

Despre carte:

Călătoria spre centrul Pământului este o călătorie cum nu ne putem imagina. La peste 3000 km sub suprafața Pământului, ne așteaptă o lume interioară extraordinară, de mărimea planetei Marte. Scufundați-vă prin fierul topit al miezului exterior și, în cele din urmă, veți ajunge la o sferă solidă – o lume îmbrăcată în fier, ținută într-o mare de metal și neatârnată de nimic de deasupra. În miezul Pământului se află istoria planetei noastre scrisă în temperatură și presiune, cristale și minerale …

Planeta noastră pare liniștită din spațiul cosmic. Și totuși, arcurile de vulcani, zonele de cutremur și strălucirea aurorală care se unduiește deasupra capetelor noastre sunt mărturii ale evenimentelor remarcabile din interiorul nucleului Pământului. Timp de mii de ani, aceste fenomene au fost explicate în legende și mituri. Abia în vremuri recente a apărut noua știință curajoasă a seismologiei. La o sută cincizeci de ani de la extraordinara și imaginativa ispravă din Călătorie spre centrul Pământului a lui Jules Verne, David Whitehouse pornește într-o călătorie de descoperire științifică în inima lumii noastre.

Seismologii dezvăluie astăzi o planetă uimitor de îngropată în interiorul unei planete. Observăm cum supercomputerele convertesc semnalele de la sol în scanări tridimensionale ale continentelor subterane.  Vom vizita laboratoare în care oamenii de știință încearcă să reproducă condițiile intense din centrul Pământului, vom călători în gâtul unui vulcan, vom privi în cea mai adâncă gaură forată vreodată și ne vom imagina o călătorie printre cristale enorme de fier… toate acestea în centrul incredibilului nostru Pământ.

Informație:

Autor: David Whitehouse
Editura: Humanitas
Colectie: Stiinta
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 272
Format: 130 x 200
ISBN: 978-973-50-6728-1
Cod de bare: 9789735067281

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *