Auschwitz, ultima statie pdf

Despre carte:

Scrisă chiar la Auschwitz și tradusă pentru prima dată în limba engleză, această relatare autentică, unică în felul ei, minut cu minut, este o mărturie istorică crucială a luptei unui supraviețuitor al Holocaustului pentru viața sa în cel mai mare lagăr de exterminare din Germania nazistă.

Știm că nu există decât un singur final, o singură eliberare din acest iad de sârmă ghimpată: moartea. — Eddy de Wind

În 1943, în mijlocul începutului ocupației germane, Eddy de Wind a lucrat ca medic la Westerbork, un lagăr de tranzit olandez. Mama sa fusese dusă în acest lagăr de naziști, dar Eddy a fost asigurat de Consiliul Evreiesc că va fi eliberată în schimbul muncii sale. Mai târziu a aflat că fusese deja transferată la Auschwitz.

În timp ce se afla la Westerbork, s-a îndrăgostit de o femeie pe nume Friedel și s-au căsătorit. Un an mai târziu, au fost transportați la Auschwitz. La sosire, Friedel și Eddy au fost despărțiți – Eddy a fost obligată să lucreze ca asistent medical într-o baracă, iar Friedel a fost lăsată la mila experimentelor naziste într-un bloc din apropiere. Furișându-se cu iubita sa și comunicând ori de câte ori puteau, Eddy tânjea după ziua în care ar fi putut fi liber cu Friedel… …

Scris chiar în lagăr, în săptămânile care au urmat eliberării lagărului de către Armata Roșie, Ultima oprire la Auschwitz este o relatare crudă și adevărată a experiențelor lui Eddy la Auschwitz. Într-o proză uimitor de poetică, el oferă un acces fără egal la ororile cu care s-a confruntat în lagărul de concentrare. Incluzând fotografii din viața lui Eddy înainte, în timpul și după Holocaust, aceste memorii emoționante sunt în același timp o poveste de dragoste emoționantă, o descriere detaliată a atrocităților de la Auschwitz și o analiză inteligentă a tipului de comportament – atât bun, cât și rău – de care sunt capabili oamenii. Niciodată publicată până acum în limba engleză, această carte este un document vital și durabil: un testament al forței spiritului uman și un avertisment împotriva adâncimilor în care ne putem afunda atunci când prejudecățile primesc putere.

Informație:

Autor: Eddy De Wind
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Alexa Stoicescu
Numar de pagini: 264
Format: 130 c 200
ISBN: 978-606-779-765-7
Cod de bare: 9786067797657

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *