Ascendent. Cum sa transformi dificultatile in avantaje pdf

Despre carte:

Laura Huang, un profesor premiat de la Harvard Business School, arată că succesul constă în obținerea unui avantaj: acea calitate evazivă care vă oferă un avantaj și atrage atenția și sprijinul. Unii oameni par să o aibă în mod natural. Acum, Huang ne învață pe noi ceilalți cum să ne creăm propriul avantaj pornind de la provocările și prejudecățile care credem că ne țin pe loc și transformându-le pentru a lucra în favoarea noastră.

Cum găsești un avantaj competitiv atunci când obstacolele par insurmontabile? Cum îi faci pe oameni să te ia în serios atunci când sunt predispuși să nu te ia în serios și poate că deja te-au dat deoparte?

Laura Huang s-a confruntat de multe ori cu această problemă – la fel ca oricine care s-a simțit vreodată nelalocul lui sau subestimat. Mulți dintre noi stau liniștiți, sperând că munca și efortul nostru vor vorbi de la sine. Sau încercăm să ne forțăm să intrăm în matrița celor care credem că au succes, înăbușind creativitatea și farmecul care ne fac unici și memorabili.

În Edge, Huang oferă o abordare diferită. Ea susține că succesul este rareori doar despre calitatea ideilor, a acreditărilor și a abilităților noastre, sau despre efortul nostru. În schimb, obținerea succesului depinde de cât de bine modelăm percepția celorlalți – a punctelor noastre forte, cu siguranță, dar și a defectelor noastre. Este vorba despre crearea propriului nostru avantaj prin confruntarea cu factorii care par a fi neajunsuri și transformarea lor în atuuri care îi fac pe ceilalți să ne observe.

Huang se bazează pe cercetările sale revoluționare privind intuiția antreprenorială, persuasiunea și luarea implicită a deciziilor, pentru a transmite descoperirile sale profunde și a împărtăși povești ale unor olimpici, asistenți deveniți directori executivi și ale unor companii în declin care au reușit să facă schimbări importante. Prin intermediul cadrului său de cercetare aprofundată, Huang arată cum putem transforma slăbiciunile în puncte forte și cum putem crea un avantaj în orice situație. Ea explică modul în care un antreprenor a obținut o investiție masivă, deși inițial a fost denigrat pentru accentul său străin, și cum un candidat politic debutant a depășit îndoielile alegătorilor cu privire la dizabilitățile sale fizice.

Edge arată că succesul constă în a ști cine ești și în a folosi aceste cunoștințe fără scuze și în mod strategic. Această carte vă va învăța cum să vă găsiți avantajul unic și să îl păstrați ascuțit.

Informație:

Autor: Laura Huang
Editura: Publica
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Dan Balanescu
Numar de pagini: 264
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-722-429-0
Cod de bare: 9786067224290

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *