Amurgul Evului Mediu pdf

Despre carte:

Acest studiu clasic al artei, vieții și gândirii în Franța și Țările de Jos în secolele al XIV-lea și al XV-lea este una dintre cele mai pătrunzătoare analize ale perioadei medievale. O lucrare de o creativitate strălucită care a consacrat reputația istoricului olandez John Huizinga (1872-1945), cartea susține că epoca cavaleriei în declin a reflectat spiritul unei epoci și că figurile și evenimentele sale nu au fost nici un preludiu la Renaștere, nici semnele premergătoare ale unei culturi viitoare, ci o desăvârșire a celei vechi.
Printre alte subiecte, autorul examinează tenorul violent al vieții medievale, ideea de cavalerism, convențiile iubirii, viața religioasă, viziunea asupra morții, simbolismul care a pătruns în viața medievală și sentimentul estetic. Privim Evul Mediu târziu prin intermediul psihologiei și gândirii artiștilor, teologilor, poeților, cronicarilor de la curte, prinților și oamenilor de stat din acea perioadă, fiind martori ai splendorii și simplității vieții medievale, ai curtoaziei și cruzimii sale, ai viziunii idilice asupra vieții, ai disperării și misticismului, ai vieții religioase, artistice și practice, și multe altele.
Considerat de mult timp un reper al erudiției istorice, The Waning of the Middle Ages este, de asemenea, o remarcabilă operă literară. Despre autorul ei, New York Times a spus: Profesorul Huizinga și-a îmbrăcat ansamblul său impunător și pestriț de fapte în hainele colorate caracteristice romanelor și le defilează de la prima la ultima pagină într-un stil viu.
Un succes internațional în urma publicării sale originale în 1919 și tradusă ulterior în mai multe limbi, The Waning of the Middle Ages nu va servi doar ca o referință neprețuită pentru studenții și cercetătorii de istorie medievală, ci va atrage și cititorii generali și pe oricine este fascinat de viața din Evul Mediu.

Informație:

Autor: Johan Huizinga
Editura: Pandora M
Colectie: Anansi Mentor
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Ilustrator: Andrei Gamart
Traducator: H. R Radian
Numar de pagini: 600
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-978-331-3
Cod de bare: 9786069783313

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *