Adevar. Cum ne contureaza numeroasele fatete ale fiecarei povesti realitatea pdf

Despre carte:

Pentru fanii cărților Nudge, Sway și The Art of Thinking Clearing, o incursiune fascinantă în numeroasele moduri în care adevărurile concurente ne modelează opiniile, comportamentele și convingerile.

Ne place să credem că există o distincție clară între adevărat și fals. Realitatea este mult mai întunecată.

Hector Macdonald și-a petrecut o mare parte din carieră explorând modurile în care două afirmații complet adevărate despre același lucru pot da impresii extrem de diferite celor care îl ascultă. De exemplu, internetul poate fi descris ca un instrument de diseminare a cunoștințelor sau ca un sistem care răspândește dezinformare și ură. Ambele afirmații sunt adevărate, dar ar descrie imagini radical diferite pentru un novice în domeniul cibernetic.

Acum, în Truth: A User’s Guide, Macdonald explică modul în care aceste așa-numite adevăruri concurente sunt folosite atât în mod constructiv, cât și înșelător de către întreprinderi, mass-media, politicieni, agenții de publicitate și chiar de către oamenii obișnuiți care poartă conversații obișnuite. El arată cum înțelegerea adevărurilor concurente ne face să navigăm mai bine în lume și să fim mai influenți în cadrul acesteia. Combinând o narațiune excelentă cu concluzii practice și o litanie de studii de caz fascinante, amuzante și pătrunzătoare, Adevărul este o lectură atrăgătoare și atrăgătoare despre cât de profund sunt influențate mentalitățile și acțiunile noastre de adevărurile pe care cei din jurul nostru aleg să le spună.

Informație:

Autor: Hector Macdonald
Editura: Publica
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Dan Balanescu
Numar de pagini: 408
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-722-431-3
Cod de bare: 9786067224313

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *