Acid pentru copii. Memorii pdf

Despre carte:

Basistul emblematic și co-fondator al trupei Red Hot Chili Peppers își spune povestea fascinantă a originii sale, cu toate înălțimile amețitoare și coborâșurile pe care ți le-ai dori de la un șobolan de stradă din Los Angeles devenit un star rock celebru în întreaga lume.

Michael Peter Balzary s-a născut în Melbourne, Australia, la 16 octombrie 1962. Numele său de scenă mai celebru, Flea, și călătoria sa sălbatică în calitate de renumit basist al formației Red Hot Chili Peppers au fost într-un viitor îndepărtat. Micul Michael din Oz s-a mutat cu familia sa foarte conservatoare și foarte normală în Westchester, New York, unde viața, așa cum o știa el, a fost curând dată peste cap. Părinții lui s-au despărțit, iar el și sora lui s-au mutat în casa iubitului libertin al mamei sale, Walt, muzician de jazz – schimbând regulile, stabilitatea și grătarele cu valorile boeme, sălbăticia și petrecerile de jazz de duminică după-amiaza, unde băutura, iarba și muzica curgeau în egală măsură. Michael a fost speriat de lipsa de ordine din noua sa realitate și de noul său tată vitreg volatil, dar și-a găsit salvarea în lumea muzicienilor pasionați la care l-a expus Walt. Acolo a început călătoria sa de o viață pentru a canaliza toată frustrarea, singurătatea, dragostea și bucuria pe care le simțea într-un ritm incredibil.

Când familia lui Michael s-a mutat la Los Angeles în 1972, situația de acasă a fost mai dificilă ca niciodată. A căutat un sentiment de apartenență în altă parte, petrecându-și cea mai mare parte a zilelor petrecând, jucând baschet și comițând infracțiuni mărunte. La liceul Fairfax, a întâlnit un alt proscris social, Anthony Kiedis, care a devenit rapid fratele său de suflet, yin-ul lui yang, partenerul său în răutăți. Michael s-a alăturat unor trupe, s-a îndrăgostit de interpretare și și-a perfecționat abilitățile. Dar abia în noaptea în care Anthony, entuziasmat după ce a asistat la un concert al lui Grandmaster Flash, i-a sugerat să își înființeze propria trupă, i-a fost înmânată cheia magică a regatului cosmic.

Acid for the Children este la fel de crud, distractiv și extrem de imprevizibil ca și autorul său. Este atât o poveste tandră și evocatoare despre maturizare, cât și o scrisoare de dragoste zgomotoasă despre puterea muzicii și a creativității.

Informație:

Autor: Flea
Editura: Victoria Books
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Traducator: Louis Ulrich
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-722-421-4
Cod de bare: 9786067224214

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *