A fost doar ciuma pdf

Despre carte:

Lyudmila Ulickaya a scris un scenariu la vârsta de treizeci și cinci de ani, destinat examenului de admitere la un curs de scenaristică. Ea nu a urmat cursul, iar textul a fost găsit peste patruzeci de ani mai târziu, ceea ce i-a conferit o nouă relevanță.

Rudolf Ivanovici Mayer a fost trimis la Moscova pentru a raporta rezultatele cercetărilor privind vaccinul împotriva ciumei. La sosirea la Moscova, începe să tușească, dar bănuiește că a răcit în timpul călătoriei cu trenul. Se duce la frizerul hotelului și, simțindu-se mai rău, este dus la spital. Diagnosticul: ciumă pneumonică. Începe o cursă contra cronometru pentru a-i găsi pe toți cei cu care a intrat în contact pe parcursul călătoriei sale, iar mașina mare și neagră pornește la drum pentru a colecta contactele.

Just a Plague este despre tragedia pe care o poate provoca o mască prost purtată, despre cum un stat autoritar face față amenințării unei epidemii și despre cum istoria se repetă. Scenariul unic al lui Ulickaja, care poate fi citit și ca un scurt roman, este tradus de Géza Morcsányi.

Informație:

Autor: Ludmila Ulitskaia
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Gabriela Russo
Numar de pagini: 120
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-786-2
Cod de bare: 9786067797862

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *