1986. Povestea adevarata a unui adolescent care aproape ca a salvat lumea pdf

Despre carte:

O carte de memorii, adesea hilară și mereu relevantă, despre lupta unui adolescent cu cancerul la creier și dorința Fundației Starlight pentru Copii: să-l întâlnească pe Mihail Gorbaciov în Rusia și să pledeze pentru dezarmare nucleară și pace în lume.

Suntem în 1986, iar Jeff este un adolescent obișnuit de 15 ani: se gândește mult la întâlniri, se învârte cu prietenii săi și face tot posibilul să își ia o mașină. În schimb, lumea din jurul lui pare nebună: Statele Unite și Uniunea Sovietică sunt în dezacorduri flagrante, liderii lor fiind în impas, iar acel cuvânt îngrozitor, nuclear, este în mintea tuturor. Apoi, bum – Jeff află că are cancer la creier și că este probabil în fază terminală. Ei bine, asta îi dă peste cap planurile de vară și perspectivele romantice, nu-i așa?

Familia lui Jeff se adună în jurul lui, dar sunt extrem de complicați – în special tatăl lui Jeff, un bărbat care nu poate spune te iubesc nici măcar în timpul celui mai rău tratament al lui Jeff. Așa că, atunci când Fundația Starlight pentru Copii se oferă să-i îndeplinească o dorință lui Jeff, acesta face o dorință care cu siguranță îi va câștiga respectul tatălui său: cere să călătorească la Moscova și să se întâlnească cu Mihail Gorbaciov pentru a discuta despre dezarmarea nucleară și încheierea Războiului Rece. Nimic nu se compară cu realizarea păcii mondiale pentru a impresiona un tată distant, nu-i așa? Jeff a fost întotdeauna un om care țintește sus.

Povestea lui Jeff este întunecată, dar este și amuzantă, romantică și surprinzătoare. Pe măsură ce viața lui trece de la incredibil de obișnuită la absolut incredibilă, el se confruntă cu marile întrebări legate de mortalitate, război, dragoste, speranță și miracole.

O relatare dulce, dar nesentimentală, a unei copilării nucleare cu adevărat fascinante. Henigson m-a cucerit la Gorbaciov. –Gary Shteyngart, autorul bestsellerurilor New York Times Little Failure și Lake Success

Informație:

Autor: Jeff Henigson
Editura: Epica
Colectie: Fictiune pentru tineri
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Traducator: Cristina Stan
Numar de pagini: 336
Format: 140 x 200
ISBN: 978-606-8754-93-2
Cod de bare: 9786068754932
Varsta: 14-99 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *