11 inele – Spiritul succesului pdf

Despre carte:

În timpul carierei sale istorice ca antrenor principal al lui Chicago Bulls și Los Angeles Lakers, Phil Jackson a câștigat mai multe campionate decât orice alt antrenor din istoria sportului profesionist. Chiar mai important, a reușit să nu ezite niciodată să antreneze în felul său, dintr-un loc al valorilor profunde. Jackson a fost etichetat drept maestrul zen pe jumătate în glumă de către scriitorii sportivi, dar porecla vorbește despre un adevăr important: acesta este un antrenor care a inspirat, nu a provocat; care a condus trezind și provocând îngerii cei mai buni din natura jucătorilor săi, nu orgoliile, frica sau lăcomia acestora.

Aceasta este povestea unui copil de predicator din Dakota de Nord care a ajuns unul dintre cei mai inovatori lideri ai timpului nostru. În încercarea sa de a se reinventa, Jackson a explorat totul, de la psihologia umanistă și filosofia nativilor americani până la meditația Zen. În acest proces, el a dezvoltat o nouă abordare a conducerii bazată pe libertate, autenticitate și muncă în echipă dezinteresată, care a dat peste cap lumea hipercompetitivă a sportului profesionist.

În Eleven Rings, Jackson descrie cu sinceritate cum a:
a învățat secretele atenției și ale chimiei de echipă în timp ce juca pentru echipa campioană New York Knicks în anii 1970
L-a manageriat pe Michael Jordan, cel mai mare jucător din lume, și l-a făcut să îmbrățișeze altruismul, chiar dacă asta însemna să piardă un titlu de golgheter
A creat echipe de succes din jucători cu abilități diferite, făcându-i să aibă încredere unii în alții și să se sincronizeze.
L-a inspirat pe Dennis Rodman și alte personalități imposibil de antrenat să se dedice unui obiectiv mai mare decât ei înșiși.
L-a transformat pe Kobe Bryant dintr-un adolescent rebel într-un lider matur al unei echipe de campionat.
De unsprezece ori, Jackson și-a condus echipele spre obiectivul suprem: campionatul NBA – de șase ori cu Chicago Bulls și de cinci ori cu Los Angeles Lakers. Cu toții cunoaștem vedetele legendare din aceste echipe, sau credem că le cunoaștem. Ceea ce ne arată însă Eleven Rings este că, atunci când vine vorba de cele mai importante lecții, nu știm prea multe. Această carte este plină de revelații: despre personalități fascinante și despre dorința lor de a învinge; despre izvoarele motivației și ale competiției la cel mai înalt nivel; și despre ceea ce este necesar pentru a scoate la iveală ce e mai bun din noi înșine și din ceilalți.

Informație:

Autor: Phil Jackson, Hugh Delehanty
Editura: Pilot Books
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Traducator: Sorin Niculescu
Numar de pagini: 368
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-95020-4-4
Cod de bare: 9786069502044

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *