100 de femei afurisite. O istorie pdf

Despre carte:

Acestea sunt femeile care au fost considerate prea urâte pentru vremurile lor – prea urâte pentru a fi recunoscute, prea urâte pentru a fi plătite pentru munca lor și, uneori, prea urâte pentru a li se permite să trăiască.

Atunci când înveți despre femeile din istorie, este greu să nu te întrebi: de ce par toate atât de elegante și corecte? Adevărul este că, probabil, nu ți se spune întreaga poveste. De asemenea, istoricii (majoritatea bărbați) continuă să omită sau să treacă cu vederea unele dintre cele mai tari femei care au pășit vreodată pe suprafața acestei planete. Știri false!

Dar nu vă îngrijorați. Fostul scriitor senior de la Buzzfeed și gazda culturii pop de la Washington Post, Hannah Jewell, te-a acoperit. În 100 de femei urâte ale istoriei, Hannah vă va dezvălui:

-femeile cu un număr impresionant de crime
-femeile care au scris lucruri periculoase
-femeile care au luptat împotriva imperiilor și a rasiștilor
-femeile care au știut să se distreze pe cinste
-femeile care au lovit naziști (metaforic, dar și nu)

Și astea sunt doar jumătate dintre femeile din această carte. E destul de metal.

Așa că, dacă credeți că Nasty Women sunt un lucru nou, mai gândiți-vă o dată. Ele au existat dintotdeauna – doar că nu ați auzit întotdeauna de ele. Luați aceste povești și spuneți-le prietenilor voștri. Scrieți-le pe un perete. Spuneți-le pe furiș nepoatei dumneavoastră (care este suficient de mare pentru a auzi cuvintele urâte, desigur). Trimiteți-le deputatului local (mai ales dacă este bărbat). Fă-ți prietenii să se îmbrace ca Nasty Women de Halloween. Acestea sunt cele 100 de Femei Răutăcioase din istorie care nu au dat nici un fel de f*cât. Acestea sunt cele 100 de femei urâte din istorie care au făcut diferența.

Acestea sunt cele 100 de Femei Răutăcioase din Istorie despre care toată lumea trebuie să știe, chiar acum.

Informație:

Autor: Hannah Jewel
Editura: Nemira
Colectie: Orion
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Alexandra Florescu
Numar de pagini: 464
Format: 140 x 205
ISBN: 978-606-43-1059-0
Cod de bare: 9786064310590

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *