Sa convietuim in liniste

 

Motivatie

 

  În ultimii ani au fost semnalate frecvent conflicte generate de faptul că transportatorii de persoane care operează în zona Gara Iaşi nu se înţelegeau cu privire la locurile în care puteau staţiona autovehiculele fiecăruia dintre ei în vederea preluării călătorilor, ducând la nerespectarea regulilor de circulaţie şi producerea de accidente datorate aglomerării din zonă.  
  De cele mai multe ori acestea au degenerat, fiind necesară intervenţia organelor de poliţie, precum şi aplicarea unor măsuri coercidive de natură contravenţională sau penală, fără ca aceste măsuri să contribuie la îmbunătăţirea relaţiilor dintre operatorii implicaţi .

În acest sens propunem lansare proiectului “ SĂ CONVIEŢUIM ÎN LINIŞTE,, proiect ce are drept scop normalizarea circulaţiei pe str. Străpungerea Silvestru, între intersecţiile str.Gării şi str.Bacinschi,precum şi eliminarea stărilor generatoare de conflicte între transportatorii care operează în zonă şi locatarii blocurilor CL 20 şi CL 21 de pe str. Străpungerea Silvestru , aflate în apropierea autogării Transbus Codreanu.
Pentru aplicare a fost identificată  zona II  din competenţa Secţiei a II a Poliţie respectiv perimetrul Gară- Autogara-Transbus Codreanu-S.C. Intertrans S.R.L.- blocurile CL.20 şi CL.21 de pe strada Străpungerea Silvestru, numărul 21.

 

Obiective

 

- scăderea numărului infracţiunilor comise şi a plângerilor privind tulburarea ordinii şi liniştii publice;
- diminuarea numărului de sesizări adresate poliţiei pe fondul existentei unor neintelegeri

între locatari,călători şi operatorii de transport;

- sistematizarea zonei prin refacerea marcajului rutier, a refugiilor din staţiile de tramvai, montarea de garduri de protecţie pentru pietoni, semaforizarea intersecţiei;
- dispunerea unor dispozitive care să împiedice accesul autoturismelor (taxi) pe trotuare
- realizarea unor alveole pentru parcarea autoturismelor locatarilor din zonă şi eliberarea benzii 1 de pe str. Străpungerea Silvestru
- desfiinţarea trecerii de pietoni din dreptul autogării Transbus Codreanu

 

Parteneri implicati in program

 

Sectia a II-a politie

 

Primaria Municipiulu Iasi

 

S.C. Transbus Codreanu SRL.IAŞ

 

S.C. Intertrans S.R.L.Iasi

 

Asociatia de proprietari ale blocurilor CL. 20 şi 21, str. Strapungerea Silvestru

 

Agenti economici din zona

 

Parteneri media